Verzekeringen Schepens BV
>> Producten >> BA Auto

De verplichte autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid 

 

Wettelijke bepaling 

Wie zich in België met een auto in het verkeer begeeft, is wettelijk verplicht een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) af te sluiten. Zo'n verzekering BA kan bij een ongeval veel menselijk en financieel onheil voorkomen. Niemand heeft het graag, maar ongevallen gebeuren nu éénmaal; ook in het verkeer.

Terug naar de bovenzijde van de pagina 

 

Wanneer komt uw verplichte autoverzekering BA u van pas?

 • U veroorzaakt schade...

  U maakt een uitstapje met de auto. De wagen voor u stopt voor een stoplicht en omdat u even niet aandachtig bent, kan u die wagen niet meer ontwijken. Zowel u als de chauffeur van de andere auto lopen lichte verwondingen op en beide auto's zijn beschadigd.
  Buiten de ongemakken die dit met zich meebrengt, zijn de financiële gevolgen van soortgelijke of ergere ongevallen vaak niet te onderschatten: herstellingskosten, vergoedingen bij arbeidsongeschiktheid, enz. Met een verplichte autoverzekering BA hoeft u deze sommen gelukkig niet zelf te betalen. Daarvoor is er de verzekering BA van DVV. Die betaalt in uw plaats zowel de lichamelijke als de materiële schade die u anderen toebrengt.

 • Onenigheid...

  Bij een ongeval is het niet altijd even duidelijk wie er schuld heeft (in juridische termen: wie aansprakelijk is). Of u en de tegenpartij zijn het oneens met elkaar en/of kunnen het niet eens worden over het schadebedrag. Of de andere partij wil u gewoon niet betalen en houdt u maanden aan het lijntje ook al bent u in uw recht. In al deze situaties is het handig om een verzekering Rechtsbijstand te hebben: u kan opkomen voor uw rechten via uw eigen of onze advocaat; desnoods tot voor de rechtbank. Alle kosten worden gedenkt evenals het honorarium van uw advocaat, die je overigens vrij kunt kiezen.

  Tip!

  U neemt best ook een verzekering Rechtsbijstand op het ogenblik dat u uw verplichte verzekering BA aangaat.

 • U lijdt schade...

  Wat u zelf moet betalen, is uw eigen schade en dan zowel lichamelijke (vb. medische kosten) als materiële (vb. de herstelling aan uw eigen auto). Daarvoor kan een omniumverzekering of een verzekering Verkeer van pas komen. Voor meer informatie hierover verwijzen we je graag naar de verzekeringen in kwestie.

Terug naar de bovenzijde van de pagina 

Waarom zou u uw verplichte autoverzekering bij DVV nemen?

Gratis bijstand na een ongeval in België!

Een mooie lenteavond. Op weg van uw werk naar huis, waant u zich al in uw makkelijke zetel, maar dat is buiten de weergoden gerekend: een maartse bui stort zich op de Belgische wegen. Uw wagen slipt en voor u goed en wel beseft wat er gebeurt, rijdt u in op een geparkeerde auto.
Bent u betrokken in een ongevalop Belgische wegen? Dan heeft u bij DVV recht op gratis bijstand. Één telefoontje - ook gratis - volstaat, DVV doet de rest.

Terug naar de bovenzijde van de pagina 

Wat kan u zoal verwachten?

 • Gratis hulp : 7 dagen per week, 24 uur per dag; 
 • U wordt naar huis gebracht;
 • Alle ongedeerde passagiers worden ook thuis afgezet;
 • De nodige instanties - naar uw keuze - worden op de hoogte gebracht van uw ongeval: je partner, je werkgever, enz...;
 • De wagen wordt gesleept naar een garage naar keuze
 • Terug naar de bovenzijde van de pagina 

  Snelle schaderegeling

  DVV staat bekend voor haar snelle schaderegeling. Concreet betekent dit dat u kan rekenen op:

  • Een expert die uw schade raamt binnen twee werkdagen na het ongeval;
  • Een zeer snelle schaderegeling als zowel u en de tegenpartij akkoord gaan met de schadevergoeding die de expert voorstelt;
  • De uitstekende service van een erkend hersteller om uw auto zo snel als mogelijk te repareren

  Terug naar de bovenzijde van de pagina